Search category:     
All categories

Feedback  
   
  Advanced search  Manage my ads  
   
 
 
 

Стіна Плачу на Брайтон-Біч

Стіна Плачу на Брайтон-Біч

Напередодні Хануки ми чекаємо дива... Думки все в Ізраїлі... Радіємо поверненню кожного...
Напередодні Хануки згадуємо про Стіну Плачу і про записку з проханням до Всевишнього про послання здоров'я, порятунку, достатку та інше потаємне, про що людина ніколи не скаже вголос. До Стіни Плачу звертаються не лише євреї.
Продовжую вірити в диво і... через нашу спільну молитву “Шма, Ізраїлю!!!”
Цього року ми відзначаємо 90-річчя від дня заснування синагоги на 4-му Брайтоні, яка офіційно була відкрита у 1933 році. Як відомо, Стіна Плачу протягом багатьох століть — символ віри та надії багатьох поколінь євреїв, місце їхнього паломництва та молитов. Це найбільша святиня юдаїзму. У мідраші (Бемідбар Рабба 11,2) говориться, що Стіна ніколи не покидає Шхіна - божественна присутність. Найраніше джерело, що пов'язує євреїв зі Стіною, датується IV століттям.
О диво, зараз будь-хто може приїхати на Брайтон, прийти до синагоги на 4-му Брайтоні і підійти до Стіни Плачу. Особлива подяка легендарному спонсору Ханану Бен Аврааму за його новаторські зусилля та щедрість під час реконструкції синагоги, а також підряднику цього чудового фасаду – американської компанії Levin Group. Спеціальний комітет, який очолює талановитий рабин Давид Окунев, зіграв важливу роль у тому, що Стіна Плачу з'явилася і на Брайтоні в чудовій синагозі. Зараз можна помолитися, подумати про життя з подякою до Всевишнього, біля Стіни Плачу на Брайтоні, де фасад стіни синагоги на 4-му Брайтоні — Chabad Oceanview Jewish Center of Brighton Beach інкрустований імпортованим природним єрусалимським каменем, який прикріплений до фасаду нещодавно відремонтований. Усередині ж синагоги закінчують ремонт, але люди приходять, моляться та їдять за одним столом. Тут завжди раді людям. Це "намолена" синагога, куди з перших днів імміграції приходили євреї, які приїхали з країн СНД. Історія Центру перепліталася з історією нашої країни та з історією світу. Під час Другої світової війни відвідувачі синагоги воювали в лавах Американської армії проти фашистів. Після війни Центр прийняв у свої лави людей, які пережили Голокост. Пізніше члени Центру брали активну участь у боротьбі за свободу радянських євреїв. І коли біженці з СРСР влаштувалися на Брайтон-Біч, Центр з розкритими обіймами прийняв їх. Шляхетну діяльність рабина Сімпсона тепер продовжують його наступник рабин Давид (син рабина Меїра) Окунєв та його дружина Ребецин Йохевед та їхні діти. Нехай Бог благословить їх за їхню відданість справі та служіння суспільству.
Навіть ураган "Сенді" пощадив синагогу. Під час пандемії тут роздавали їжу, та не лише євреям. Рабин Давид Окунєв нагороджений почесною грамотою "Людина року 46-го округу". Зверніть увагу: рабин Давид Окунєв вважає за краще бути поза політикою! Багато хороших родин релігійних діячів Окуневих робить на Брайтоні, і не тільки для єврейської громади, але і для громади в цілому. Рабин Давид Окунєв, нащадок відомої родини рабинів, служить громаді Південного Брукліна з 2011 року. Окуневи служать посланцями Ребе, Рабин Менахема. М. Шнеерсона від руху Хабад-Любавіч. Рабин Давид Окунєв є духовним лідером Конгрегації єврейської спадщини Ворбас. Він проводить релігійні послуги людям починаючи з 8 днів від народження і до 120 років і присвячує своє життя тому, щоб зробити світ кращим, світом миру та гармонії для всього людства, надихаючи людей робити добрі справи.
У наші дні величезну роботу для людей, які відвідують синагогу, проводять Яків та Хая Лісовецькі та ін., велике спасибі всім добрим людям, хто дає пожертвування на добрі справи. Хай не збідніє рука того, хто дає!
Єврейський Центр пишається тим, що майже століття служив і продовжує служити громаді на Брайтон-Біч. Центр запрошує на щотижневу суботню службу, на всі єврейські свята.
Будьте здорові! Разом ми сила!
Марина Лагунова


Date Added: 12/04/2023 | Last Updated: 12/04/2023 | Page Views: 58
Average rating: 0.00 (out of 5)
Number of Ratings: 0 Votes
Rating:
 Guest book (0)

(No reviews found. Leave Feedback!)

People also interested in:

Продам антибіотики амоксицилін Нью-Йорк США Америка +1(929)390-4001

Продам антибіотики амоксицилін Нью-Йорк США Америка ліки без рецепта Напишіть SMS на телефон: +1(929)390-4001 і ми обов'язково з вами зв'яжемося [email protected]
 

Who will help when you need care day and night?

Who will help when you need care day and night?
Contact S&A United Home Care, inc.

 

Ворожка

Доброго вам дня. Напишу двома словами. Я не вірила в магію, але ситуація була зовсім плачевною і вирішила піти до ясновидця за допомогою. Його пророцтва просто перевернули все моє життя. Звернулася за ворожіннями, щоби подивився життєві обставини. І була вражена! Ситуацію бачить у деталях аж до імен. Завдяки йому звернула увагу на незначні та дрібні події у своєму житті та людей з минулого. Зважившись все виправити, попросила Олександра про допомогу і невдовзі це обернулося для мене щастям. Бо ж правду кажуть, що за щастя треба боротися. Завдяки роботі та підказкам Олександра крок за кроком все почало налагоджуватися. Головне ж те, що в результаті, як і домовлялися, до мене через 8 днів повернувся коханий, а ще через два тижні зробив мені пропозицію. Нині щаслива у шлюбі. Олександр і справді творить чудеса +380971792179
 

Vorogka

Ворожка Варвара допомогла мені вийти заміж та впоратися із суперницею. Варвара – професіонал, у короткий термін допомогла мені і я відразу побачила результат. Хочу своїм відгуком подякувати Варварі, щоби більше людей знали про такого чоловіка! Якби не її допомога, суперниця точно б забрала б мого чоловіка. На даний момент я живу зі своїм чоловіком і у нас все чудово, через 5 місяців ми станемо батьками! Якщо потрібна допомога, раджу звертатися до Варвари+380632574828 вайбер/ватсап
 

В ім'я порятунку заручників

Багато добрих справ для людей і суспільства робить єврейський навчальний центр St. Island. 24 листопада відбулася зустріч небайдужих людей, які прийшли, щоб висловити свою солідарність із 220 заручниками, захопленими терористами ХАМАС у полон 7 жовтня.